Κόσμος

Ουρές στα μαιευτήρια για να γεννήσουν στις 11/11/2011

Πολλές μέλλουσες μητέρες στη Νότια Κορέα “τρέχουν” για να κλείσουν ραντεβού με καισαρική για τις 11 Νοεμβρίου ή αλλιώς την Ημέρα του Πέπερο.

Ο λόγος είναι για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα γεννηθούν στις 11/11/2011, δηλαδή θα φέρουν για πάντα τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας “111111”.

Ο Κορεατικός Αριθμός Καταγραφής Πολίτη, ένας κωδικός αναγνώρισης για όλους τους κατοίκους της Κορέας, αποτελείται από 13 αριθμούς με τους έξι πρώτους να αφορούν την ημερομηνία γέννησης.

Άλλωστε στη Νότια Κορέα η 11η Νοεμβρίου είναι γνωστή ως Ημέρα του Πέπερο ή Η Πιο Γλυκιά Ημέρα, κάτι σαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ονομάστηκε έτσι από την κορεατική λιχουδιά Πέπερο εξαιτίας του ότι η ημερομηνία 11/11 μοιάζει με τα πέντε μπαστούνια του Πέπερο.

Ο αριθμός των ραντεβού για καισαρική τομή στις 11 Νοεμβρίου είναι φέτος κατά 20% υψηλότερος από τα προηγούμενα χρόνια. Οι έγκυες που αναμενόταν να γεννήσουν μία εβδομάδα αργότερα έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν εκείνη την ημέρα.

“Πάντα υπάρχουν γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν τον Ιανουάριο και ζητούν να γεννήσουν την πρώτη μέρα του μήνα, αλλά αυτό δείχνει περισσότερο ασυνήθιστο, να προσπαθούν να προγραμματίσουν τον τοκετό ώστε να έχουν αριθμό ταυτότητας 111111,” δήλωσε υπάλληλος μαιευτικής κλινικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα