Κόσμος

Παιδεραστής 101 ετών, ο γηραιότερος κατάδικος της Βρετανίας [pics]

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος βρετανός στην νομική ιστορία της χώρας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα καθώς κρίθηκε ένοχος χθες για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον νεαρών κοριτσιών που διέπραξε πριν από δεκαετίες.

Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και βιασμό δύο νεαρών αδερφών κοριτσιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφού είχε νωρίτερα ομολογήσει την διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα τον τότε ανήλικο μαθητή, αδερφό των κοριτσιών καθώς και την απόπειρα βιασμού του.

Παρά την ηλικία του Κλαρκ, είναι πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά την ανακοίνωση της ποινής την Δευτέρα

«Ο Κλαρκ υπέβαλε αθώα παιδιά σε πραγματικά αποτροπιαστική κακοποίηση για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε η αστυνομική ερευνήτρια Εμμα Φάνον.

«Ϋπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ουσία παραπομπής σε δίκη ενός 101χρονου άνδρα, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή σε μια δίωξη. Τα θύματα των σεξουαλικών του εγκλημάτων έπρεπε να ζήσουν με τον πόνο που τους επέβαλε επί δεκαετίες», πρόσθεσε η Φάνον.

Η αστυνομία τόνισε πως ο Κλαρκ αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο στην νομική ιστορία της Βρετανίας που κρίθηκε ένοχος.

Το χρονικό

Ο Κλαρκ κακοποίησε τα κορίτσια, τότε ηλικίας 4 έως 13 ετών, στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Βρετανία, στην καμπίνα του φορτηγού του και στην μικρή αποθήκη του κήπου του. Επίσης κακοποίησε επανειληµµένως τον αδερφό των κοριτσιών.

Τα θύματά του επικοινώνησαν με την αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν είδαν σε αναρτήσεις στο facebook τον παιδεραστή τους να γιορτάζει τα 100ά του γενέθλια.

 

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι παρά την ηλικία του και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείτο.

Ο Κλαρκ ομολόγησε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την διάπραξη αρκετών σεξουαλικών εγκλημάτων, προσβολής δημοσίας αιδούς και ασέλγειας παρά φύση κατά ενός αγοριού, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, που πλέον διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, υποστηρίζοντας ότι έλεγαν κατά συρροή ψέματα.

Το δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο ομοφώνως για περισσότερες από 20 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και προσβολής δημοσίας αιδούς εναντίον των κοριτσιών…σημερινών γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι – «Υπογράψτε τώρα τη συμφωνία, η επόμενη θα είναι χειρότερη»
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί σύντομα μια συμφωνία ειρήνης, παρά τις παραχωρήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους, γράφει ο Guardian
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 21
Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μερτς με Τραμπ – «Έκανα απολύτως σαφή τη θέση της Ευρώπης», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος
Σε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία, ο καγκελάριος της Γερμανίας επέμεινε προς τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Ευρώπη είναι αναπόσπαστο μέρος οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ εντείνουν τις επαφές γύρω από το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ – Ο Αμερικανός υπουργός Στρατού έφθασε στη Γενεύη για τις συνομιλίες
Ο Αμερικανός υπουργός Στρατού, Ντάνιελ Ντρίσκολ, βρίσκεται ήδη στη Γενεύη, ενώ Ευρωπαίοι σύμβουλοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι καταφθάνουν στην Ελβετία για να εξετάσουν το ειρηνευτικό σχέδιο που προωθεί η Ουάσινγκτον
Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, Ντάνιελ Ντρίσκολ