Κόσμος

Πάνω από 5.600 πυρκαγιές σημειώθηκαν στη Ρωσία από την αρχή του 2020

Περισσότερες από 5.600 πυρκαγιές σημειώθηκαν στη Ρωσία από τις αρχές του χρόνου δήλωσε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Γιεβγκένι Ζίνιτσεφ.

Από τις αρχές του έτους στη Ρωσία έχουν σημειωθεί 5.626 πυρκαγιές, σε συνολική έκταση 8.520.000 στρεμμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των πυρκαγιών, παρέμεινε σχεδόν ο ίδιος, οι εκτάσεις στις οποίες σημειώθηκαν πυρκαγιές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 30%.

Παράλληλα από τις πυρκαγιές την ίδια περίοδο καταστράφηκαν 251 κτίρια συμπεριλαμβανομένων 48 κατοικιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών αυτή την στιγμή στην περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής, της Σιβηρίας και της Βορειο- Δυτικής ομοσπονδιακής περιφέρειας, υπάρχουν 73 εστίες σε εκτάσεις 340 στρεμμάτων.

Επίσης σε τέσσερις περιφέρειες στη Ρωσία έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις δασικές περιοχές, ενώ σε 49 περιφέρειες ισχύει ειδικό καθεστώς αντιπυρικής προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr