Κόσμος

Πάνω από 900.000 ευρώ «χασούρα» από απάτες για τον κορονοϊό!

Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έχασαν πάνω από 800.000 στερλίνες (περίπου 919.000 ευρώ) από απάτες που συνδέονται με τον κοροναϊό από τον περασμένο μήνα με επιτήδειους να έχουν εξαπατήσει πολίτες που ήθελαν να αγοράσουν προστατευτικές μάσκες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ανακοίνωσε ότι από τις 10 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 21 καταγγελίες για απάτη, πολλές από τις οποίες αφορούσαν απάτη για χειρουργικές μάσκες με ένα θύμα να έχει πληρώσει πάνω από 17.000 ευρώ για μάσκες που δεν έλαβε ποτέ.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει καταγράψει 115 κρούσματα του κοροναϊού, ενώ χθες σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος από τον ιό στη χώρα.

Σε… συναγερμό για τον κοροναϊό

Η ζήτηση για τις χειρουργικές μάσκες έχει αυξηθεί στη Βόρεια Αφρική, την Ινδία, την Κίνα και την Ευρώπη μετά το ξέσπασμα του ιού και η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή μασκών και άλλου προστατευτικού εξοπλισμού.

Click4more: Καλπάζει ο κορονοϊός! Πάνω από 100.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο – Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στην Ευρώπη

Η αρμόδια υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου να μην αυξάνουν τις τιμές σε προϊόντα με μεγάλη ζήτηση αυτή την περίοδο καθώς οι τιμές στο διακδίκτυο για απολυμαντικά και για αντισηπτικά ζελέ χεριών αυξήθηκαν έως και 40 φορές πάνω από τα φυσιολογικά.

Η αστυνομία ανέφερε ότι κάποιοι επιτήδειοι έχουν αναπτύξει τακτικές εκμετάλλευσης των πολιτών που προσπαθούν να προστατευθούν από τον κοροναϊό.

Κάποιοι από αυτούς έχουν στείλει emails με θέμα τον κοροναϊό, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονται από ερευνητικά κέντρα που συνδέονται με τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η αστυνομία μάλιστα προειδοποιεί ότι όσο εξαπλώνεται ο ιός τόσο θα αυξάνονται και οι απάτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ομάδα χάκερ που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας 90 εκ. δολαρίων που χρησιμοποιεί το Ιράν
Η ομάδα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα «δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα και τις εσωτερικές πληροφορίες της Nobitex από το εσωτερικό της δίκτυο» εντός 24 ωρών
Κυπτονομίσματα 1
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953 1
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Τραμπ: «Μπορεί να επιτεθούμε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μπορεί και όχι – Καλή τύχη αγιατολάχ Χαμενεΐ»
«Ο Νετανιάχου είναι καλός άνθρωπος, τα πάει μια χαρά, του είπα να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει» πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
40