Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Απεταξάμην το κουτσομπολιό – “Χειρότερο από τον κορονοϊό”

πάπας Φραγκίσκος
Reuters

Ένα διαφορετικό μήνυμα έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, καλώντας τους πιστούς να μην κουτσομπολεύουν! Μάλιστα, χαρακτήρισε το κουτσομπολιό χειρότερο από τον Covid – 19 και λέγοντας ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διχάσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο Πάπας στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του την Κυριακή (06.09.2020), πίσω από ένα παράθυρο που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, είπε: “Σας παρακαλώ αδελφοί και αδελφές μου, ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην κουτσομπολεύουμε. Το κουτσομπολιό είναι χειρότερη πληγή από την πανδημία”.

“Ο διάβολος είναι ο μεγάλος κουτσομπόλης. Διαρκώς λέει άσχημα πράγματα για τους άλλους γιατί εκείνος είναι ο ψεύτης που προσπαθεί να διχάσει την Εκκλησία. Αν κάτι πάει άσχημα, μείνετε σιωπηλοί και προσευχηθείτε για τον αδελφό ή την αδελφή σας που έκανε κάποιο λάθος, αλλά ποτέ μην κουτσομπολεύετε”, τόνισε ο Ποντίφικας, ο οποίος έχει πολλές φορές προειδοποιήσει για τους κινδύνους από το κουτσομπολιό και έχει επίσης καταφερθεί εναντίον των trolls στο ίντερνετ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις