Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ χτύπησαν 88 φορές για τα «88 χρόνια ζωής του»

«88 χτυπήματα για 88 χρόνια ζωής... θα ακολουθήσει ομοβροντία από όλες τις καμπάνες του καθεδρικού ναού»

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου, με τις καμπάνες της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι να ηχούν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21.04.25) στις 11:00 το πρωί 88 φορές, αριθμός μου συμβολίζει την ηλικία που έφυγε από τη ζωή.

«88 χτυπήματα για 88 χρόνια ζωής… θα ακολουθήσει ομοβροντία από όλες τις καμπάνες του καθεδρικού ναού», εξήγησε η υπηρεσία της Παναγίας των Παρισίων. Θα ακολουθήσει μεσημεριανή, απογευματινή λειτουργία και εσπερινή προσευχή προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου.

Ο πάπας Φραγκίσκος «κάλεσε την ανθρωπότητα να πιστέψει στην αδελφοσύνη, στηριζόμενος στον διάλογο μεταξύ των θρησκειών και να υπολογίσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των φτωχών», ανακοίνωσε η Σύνοδος των Επισκόπων της Γαλλίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος άφησε το σημάδι του στην ποιμαντική πρακτική της εκκλησίας με τους απλούς και προσηνείς του τρόπους», υπενθύμισε ο καρδινάλιος Ερίκ ντε Μπουλέν Μποφόρ, πρόεδρος της Συνόδου.

Απέναντι στην οικολογική κρίση, ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας απηύθυνε έκκληση για την φροντίδα της κοινής μας εστίας, συνεχίζει ο καρδινάλιος στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει την συγκινητική του έκκληση προς την Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μην χάσουν την ψυχή τους κλείνοντας την πόρτα τους στους μετανάστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ: Πάγωσαν από το κρύο τα ιγκουάνα – Πάνω από 1.000 τα τροχαία, τρένο έπεσε πάνω σε φορτηγό
Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμές λόγω του χιονιού - Γέμισαν οι δρόμοι του Ορλάντο από τα παγωμένα ιγκουάνα - Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Χιόνια