Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Θα μείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο – Πώς είναι η σουίτα του στην Πολυκλινική Τζεμέλι

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης θα χειρουργηθεί στην Πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης για εντερική απόφραξη.

Η επέμβαση στον Πάπα Φραγκίσκο θα γίνει με γενική αναισθησία με την μέθοδο της λαπαροσκόπησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο ποντίφικας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «αρκετές ημέρες» για μετεγχειρητική φροντίδα. Η εγχείρηση δεν είναι περίπλοκη, αλλά η ηλικία και η κατάσταση του ασθενούς απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

«Η επέμβαση, που οργανώθηκε τις τελευταίες ημέρες από την ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω έγκλειστης τομής που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποαποφρακτικά σύνδρομα» σημείωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Matteo Bruni.

Το δωμάτιο του Πάπα Φραγκίσκου βρίσκεται στον 10ο όροφο της κλινικής Τζεμέλι και έχει φτιαχτεί το 1980. Πρόκειται για μια μεγάλη σουίτα εκτός από το δωμάτιο με το κρεβάτι, το μπάνιο, την τηλεόραση και ορισμένα όργανα για την αρτηριακή πίεση υπάρχει και έναν άλλος χώρο με ένα μικρό καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι. Το δωμάτιο του Πάπα έχει μεγάλα παράθυρα με θέα στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου. Τα μέσα ασφαλείας στο νοσοκομείο είναι δρακόντεια.

papas hospital

Ο 86χρονος Πάπας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιεί μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια των γονάτων.

hospital pope

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει και πάλι χειρουργείο στο παχύ έντερο τον Ιούλιο του 2021. Τότε είχε παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά για 11 ημέρες, ενώ στη συνέχεια έδειχνε να αναρρώνει με επιτυχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID