Κόσμος

Ο Πάπας περνάει από “Ιερά Εξέταση” τους εκκλησιαστικούς που δεν καταπολέμησαν την παιδεραστία

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικό τομέα, στο πλαίσιο της πρώην Ιεράς Εξέτασης, ο οποίος θα κρίνει τους εκκλησιαστικούς που κατηγορούνται για παιδεραστία.

Έπειτα από πρόταση αρμόδιας επιτροπής καρδιναλίων θεσπίζεται παράλληλα το αδίκημα της κατάχρησης επισκοπικού ρόλου, βάσει του οποίου θα διώκονται οι υψηλόβαθμοι κληρικοί οι οποίοι δεν έδωσαν το ανάλογο βάρος σε καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις ανηλίκων και σε βάρος ανυπεράσπιστων γενικότερα ατόμων από ιερωμένους.

Οι αλλαγές αυτές, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς εργασίας επιτροπής που αποτελείται από εννέα καρδινάλιους και συνεπικουρεί τον ποντίφικα, έπετια από σχετική απόφασή του, στη διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτές τις προτάσεις και έδωσε πράσινο φως ώστε να δοθούν ανάλογες και επαρκείς απαντήσεις για την επίτευξη των προβλεπόμενων στόχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν