Κόσμος

Πάπας Λέων: Οι πρώτες στιγμές μέσα από την Καπέλα Σιστίνα μετά την εκλογή του

Το σάιτ Vatican News, έφερε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες μέσα από την Καπέλα Σιστίνα - Σήμερα θα χοροστατήσει λειτουργίας στο ιστορικό παρεκκλήσι

Από το απόγευμα της Πέμπτης 08.05.2025) η Καθολική Εκκλησία έχει νέο Πάπα, καθώς ο Λέων ΙΔ’ ήταν ο εκλεκτός του Κονκλάβιου.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την οριστικοποίηση του Κονκλάβιου ότι ο Λέων ΙΔ’ θα είναι ο νέος Πάπας το σάιτ Vatican News, έφερε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες μέσα από την Καπέλα Σιστίνα.

Σύμφωνα με τα πλάνα που έρχονται στο φως ο νέος ποντίφικας, ο Αμερικανός Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ, φαίνεται μαζί με τους τους 133 Καρδινάλιους να ψέλνουν.

Στην συνέχεια μπορεί να διακρίνει κανείς κάποια χειροκροτήματα και αμέσως μετά ο νέος Πάπας πάει σε ένα παρεκκλήσι προκειμένου να προσευχηθεί μόνος του.

 

Τα πλάνα συνεχίζονται με τον νέο Πάπα να χαιρετάει τους Καρδινάλιους και ένας από αυτούς μάλιστα του φιλάει και το χέρι.

Ο Πάπας Λέων ο 14ος θα ξεκινήσει την πρώτη του μέρα ως νέος ποντίφικας της Καθολικής Εκκλησίας τελώντας τη Λειτουργία την Παρασκευή στην Καπέλα Σιστίνα μαζί με τους καρδινάλιους που τον επέλεξαν, σύμφωνα με το Βατικανό.

Την Κυριακή, θα απαγγείλει την προσευχή της Regina Coeli στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με μέλη των μέσων ενημέρωσης στο Βατικανό για πρώτη φορά ως Πάπας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
9
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS