Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ηγέτης των νεοναζί – Αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και Εβραίος

νεοναζί

Εξέχων στέλεχος των νεοναζί στο Εθνικό Μέτωπο υπέβαλε την παραίτησή του. Αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και πως έχει εβραϊκές ρίζες.

Ο 58χρονος Kevin Wilshaw πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του προωθώντας τα πιστεύω του ναζισμού. Αποτελούσε μάλιστα εξέχουσα προσωπικότητα στο Εθνικό Μέτωπο (NF) στη δεκαετία του 1980.

Μιλούσε μάλιστα για τη λευκή υπεροχή μέχρι και πρόσφατα. Τον Μάρτιο μάλιστα συνελήφθη από τις αρχές για διάδοση μηνυμάτων μίσους στο ίντερνετ. Μιλώντας στο News Channel 4, o Kevin Wilshaw παραδέχτηκε πράξεις βίας και ρατσισμού. Είχε πετάξει καρέκλα στο κεφάλι αγνώστου στο Leeds και είχε προκαλέσει ζημιές σε τζαμί στο Aylesbury.

Συμμετείχε, όπως δήλωσε, επειδή δεν είχε πολλούς φίλους στο σχολείο. Αναζητούσε έτσι συντροφικότητα και να γίνει μέλος μιας ομάδας που είχαν στόχο. “Καταλήγεις να είσαι σε μια ομάδα που οι ακραίες απόψεις σε αποκόβουν από την κοινωνία. Ωστόσο έχεις την αίσθηση της συντροφικότητας επειδή είσαι μέλος μιας ομάδας που δέχεται επιθέσεις από άλλους”.

Ο πρώην νεοναζί που θέλει να πολεμήσει τον ρατσισμό

Ο Kevin Wilshaw έγινε μέλος του British National Party (BNP) στα 18 του χρόνια μετά από μια συνάντηση με το Εθνικό Μέτωπο. Φέρεται να ανήκε στην ακροδεξιά από το 1974 σύμφωνα με το Hope Not Hate που κάνει εκστρατεία ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Συνειδητοποίησε πως ο ρατσισμός ήταν “σκουπίδια” και παραιτήθηκε από την άκρα δεξιά. Και αυτό επειδή έγινε δέκτης κακοποίησης από το κίνημα για τη σεξουαλικότητά του. “Είναι τρομερά εγωιστικό αυτό που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Είδα ανθρώπους να κακοποιούνται, να τους φωνάζουν, να τους φτύνουν στον δρόμο. Μόνο όταν τέτοιες επιθέσεις απευθύνονται σε σένα ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος”.

Παραδέχτηκε ότι αισθάνεται απαίσια για το παρελθόν του και θέλει τώρα να πολεμήσει τον ρατσισμό. Αν και παραδέχεται ότι φοβάται τα αντίποινα από την ακροδεξιά για την προδοσία του.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις