Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ

Την παραίτησή του υπέβαλε αργά σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσεράρ, ώρες με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, που διεξήχθη το Σεπτέμβριο και ενέκρινε την κατασκευή σιδηροδρομικού έργου, αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επένδυσης της κεντροαριστερής κυβέρνησης.

«Οι εταίροι του συνασπισμού προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να υπονομεύσουν κάποια έργα», δήλωσε ο Τσεράρ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε πως θα παραμείνει στο πόστο του έως τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.

Η Σλοβενία αναμένεται να διεξάγει εκλογές τον Ιούνιο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η παραίτηση του Τσεράρ θα επισπεύσει την ημερομηνία των εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ 6