Κόσμος

Παρίσι: Από τη Γερμανία πήραν οι τζιχαντιστές τα όπλα του μακελειού

Τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς τα προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία. Την αποκάλυψη έκανε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος που πούλησε τα όπλα στους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης αναγνωρίστηκε ως ο 34χρονος Sascha W. από την πόλη Μάγκσταντ στο κρατίδιο της Βάτης Βυρτεμβέργης, ο οποίος διατηρεί την παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα DW Guns.

Ο 34χρονος Γερμανός έμπορος όπλων είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών για λαθρεμπόριο όπλων και την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη. Την Τετάρτη, η αστυνομία ανακάλυψε αλληλογραφία στο κινητό του Sascha W., όπου υπάρχει αναφορά για την πώληση τεσσάρων Καλάσνικοφ σε έναν Άραβα στο Παρίσι, μετέδωσε το N-TV.

Σύμφωνα με τη Bild ο 34χρονος Γερμανός πούλησε online τέσσερα πυροβόλα όπλα – δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή “αραβικής καταγωγής”. Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με ένα “Αραβα στο Παρίσι”. Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Τη σύλληψη του 34χρονου άνδρα επιβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. “Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων”, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης στο Reuters, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Συλλήψεις και στο Βερολίνο

Η αστυνομία του Βερολίνου έκανε δύο εφόδους με στόχο τζιχαντιστές και την Πέμπτη (26.11.2015) συνέλαβε δύο άντρες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν “μια σοβαρή πράξη βίας που αντιπροσώπευε έναν κίνδυνο για την πολιτεία”.

Οι άντρες, 28 και 46 χρονών, βρίσκονταν “σε επαφή με το ισλαμιστικό κίνημα,” είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Πατρίσια Μπρέμερ. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες, εκτός από το ότι δεν είχαν βρεθεί όπλα ή εκρηκτικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι “σχεδιαζόταν πράξη βίας στο Βερολίνο”.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική συνοικία Σάρλοτενμπουργκ και ένα κτίριο στο νότιο προάστιο Μπριτς.

Με πληροφορίες από Sputnik News και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3