Κόσμος

Παρίσι: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που πέρασε από την Ελλάδα!

Στη δημοσιότητα έδωσε η γαλλική αστυνομία τη φωτογραφία ενός άνδρα, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης στο "Stade de France" στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο, η φωτογραφία ανήκει στον άνδρα που στις 3 Οκτωβρίου είχε ταυτοποιηθεί ως πρόσφυγας στη Λέρο και πέρασε από την Ελλάδα στη Γαλλία μέσω Σερβίας (όπου φέρεται να ζήτησε άσυλο), Κροατίας και Αυστρίας.

Σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή κοντά στις έρευνες, μετέδωσε ότι το πρόσωπο που εμφανίζεται στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας ενδέχεται να είναι ένας Σύρος, μέλος του τακτικού στρατού που σκοτώθηκε πριν πολλούς μήνες!

Το διαβατήριο είναι στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, ένας άνδρας που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Εντοπίστηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους τζιχαντιστές που πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε έξω από το Σταντ ντε Φρανς, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που πέρασε από την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: sbs.com.au

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου