Κόσμος

Παρίσι: Η γυναίκα – καμικάζι οδήγησε τους αστυνομικούς στην γιάφκα του Saint Denis

Η γυναίκα που τελικά ανατινάχθηκε μέσα στο διαμέρισμα στο Saint Denis ήταν εκείνη που οδήγησε τους αστυνομικούς στην γιάφκα που έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας.

Γάλλοι αστυνομικοί παρακολουθούσαν την Τρίτη μια γυναίκα που γνώριζαν ότι διατηρούσε δεσμούς με τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, και την είδαν να τον οδηγεί στο κτίριο, στο Saint Denis, όπου την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα έγινε η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η γαλλική αστυνομία είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας για αδικήματα που σχετίζονταν με διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν στο προάστιο Saint Denis, βόρεια του Παρισιού.

Η Χάσνα ήταν η γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επτάωρης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι ήταν εξαδέλφη του Αμπααούντ ο οποίος σκοτώθηκε επίσης στο διαμέρισμα αυτό, μαζί με άλλο ένα πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Η πηγή, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Ρόιτερς, επειδή δεν έχει την άδεια να κάνει δηλώσεις επισήμως, είπε ότι από την παρακολούθηση της νεαρής γυναίκας διαπιστώθηκε ότι η ίδια και “ο τζιχαντιστής μπήκαν στο κτίριο της οδού Κορμπιγιόν στο Σεν Ντενί νωρίς το βράδυ της Τρίτης”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αφού οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο Αμπααούντ βρισκόταν στη Γαλλία και όχι στη Συρία –όπως πίστευαν μέχρι τότε οι αρχές–, επιδίωξαν να βρουν την Αϊτμπουλαχσέν, με την ελπίδα ότι θα ήταν μαζί της.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαρόκου παρείχαν πληροφορίες που βοήθησαν τους Γάλλους συναδέλφους τους να οργανώσουν την επιχείρησή τους στο Σεν Ντενί, υποστήριξε μια πηγή από το Μαρόκο. Η Αϊτμπουλαχσέν και ο Αμπααούντ ήταν και δύο μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου Ρόιτερς, αυτοί οι Μαροκινοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στις γαλλικές αρχές ότι ο Αμπααούντ βρισκόταν στη Γαλλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame