Κόσμος

Παρίσι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες η Γαλλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα παραμείνει η Γαλλία, καθώς η γαλλική εθνοσυνέλευση έδωσε το πράσινο φως για να παραταθεί το μέτρο που τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές μπορούν να χτυπήσουν ακόμη και με χημικά, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης Ολάντ να παραταθεί κατά τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τους 558 βουλευτές, οι 551 ψήφισαν υπέρ, έξι κατά και ένας απουσίασαν.

«Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παρατείνεται για ένα πρόσθετο διάστημα 3 μηνών αρχής γενομένης της 26ης Νοεμβρίου του 2015, έως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου του 2016», σύμφωνα με το κείμενο που εγκρίθηκε από τους βουλευτές.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί είχε ζητήσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για επιπλέον 6 μήνες.

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης προσφέρει στις δυνάμεις ασφαλείας επιπλέον εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή που «θα ασκεί έντονες πιέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τα μέσα που διαθέτει πλέον η κυβέρνηση διευρύνουν το περιθώριο ελιγμών των δυνάμεων επιβολής της τάξης αναφορικά με το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, αλλά και προκειμένου να μπορούν να επιβάλουν για μεγαλύτερο διάστημα την προφυλάκιση προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία, όπως επίσης και να διεξάγουν έρευνες.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε επίσης σήμερα μια τροπολογία που κατέθεσαν τα κόμματα της δεξιάς, η οποία επιτρέπει την χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού για τον καλύτερο έλεγχο ορισμένων εκ των προσώπων στα οποία έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ