Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέφτει η δημοτικότητα του Σίλβιο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Μπορεί η δημοτικότητα του Καβαλιέρε να πέφτει όμως δεν είναι και στα χαμηλότερα της….

 

Νέα πτώση καταγράφουν η δημοτικότητα του ιταλού πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, με το 41% των Ιταλών να θεωρεί ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάνει ικανοποιητική ή πολύ καλή δουλειά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου Μαΐου ήταν 53%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Μόνο το 35% δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας IPR για την αριστερή εφημερίδα La Repubblica. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο ήταν 44%.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η πτώση της δημοτικότητας του Μπερλουσκόνι και της κυβέρνησής του οφείλεται στις συγκρούσεις στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, στις οικονομικές δυσκολίες και σε ένα σοβαρό σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει ήδη οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργού Βιομηχανίας.
 
Επίσης, ένα 55% των ερωτηθέντων έχει μικρή ή καθόλου εμπιστοσύνη στον Μπερλουσκόνι (το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 46%). Η εμπιστοσύνη προς τους υπουργούς της κυβέρνησης παραμένει η ίδια ή παρουσιάζει κι αυτή πτώση.
 
Αλλά και η εμπιστοσύνη προς τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό έχει κλονιστεί, με ένα 62% να έχει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη σ’ αυτόν έναντι ενός 52% που ήταν πέρυσι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε