Κόσμος

Πέντε Κούρδοι αντάρτες νεκροί από τουρκικά πυρά – Τους χρεώνουν τη δολοφονία στελέχους του Ερντογάν

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν σήμερα πέντε κούρδους αντάρτες οι οποίοι φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία, αυτή την εβδομάδα, ενός πολιτευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η στρατιωτική επιχείρηση, που διεξήχθη στην αγροτική περιοχή Σεμντινλί, τμήμα της επαρχίας Χακάρι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, στόχευσε τους φερόμενους ως δολοφόνους του Αχμέτ Μπουντάκ, ενός πολιτευτή του AKP που δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του την Τετάρτη.

Τρεις από τους αντάρτες σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού σε ένα σημείο του Σεμντινλί και οι άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε κοντινή απόσταση, είπαν οι πηγές, χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση.

Η βία στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει αυξηθεί αφότου το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες αντάρτικο για την κουρδική αυτονομία στην περιοχή, εγκατέλειψε μια εκεχειρία το 2015. Χιλιάδες αντάρτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε.

Αργά χθες, αντάρτες φερόμενοι ως μέλη του PKK σκότωσαν επτά φύλακες των χωριών, δύο στρατιώτες και έναν πολίτη στην ανατολική επαρχία Άγκρι, βόρεια της Χακάρι, ανέφερε ο στρατός.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκρι ανέφερε πως οι μαχητές επιτέθηκαν στους φύλακες των χωριών –κάτοικοι που εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος για να προστατεύουν τις κοινότητές τους– με τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς καθώς εκτελούσαν νυχτερινή περιπολία.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία