Κόσμος

Πέντε νεκροί σε Αυστρία και Ελβετία από χιονοστιβάδες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Αυστρία και 2 στην Ελβετία, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από χιονοστιβάδες.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τιρόλο της Αυστρίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στο Κάλτενμπαχ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις συνθήκες του θανάτου του. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA, πρόκειται για έναν 17χρονο Νεοζηλανδό ο οποίος έκανε σκι εκτός πίστας.

Την Παρασκευή, ένας Κινέζος 32 ετών έχασε τη ζωή του αφού βγήκε από την πίστα λόγω μιας χιονοστιβάδας στον χιονοδρομικό σταθμό του Ζέλντεν.

Νωρίς σήμερα το πρωί, ένας άλλος σκιέρ που αγνοείτο από χθες, βρέθηκε νεκρός, θαμμένος στα χιόνια, στη γειτονική περιοχή του Φόραλμπεργκ. Σύμφωνα με το APA, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο κίνδυνος χιονοστιβάδων στο Τιρόλο και το Φόραλμπεργκ, λόγω των ισχυρών ανέμων και της συνεχούς χιονόπτωσης. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στις περιοχές αυτές κάλεσαν όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο η αύξηση της βαθμίδας του συναγερμού στο 4 (της πεντάβαθμης κλίμακας) δεν εμπόδισε πολλούς ριψοκίνδυνους τουρίστες να βγαίνουν εκτός της πίστας. Σήμερα οργανώθηκαν επίσης πολλές επιχειρήσεις διάσωσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει στη Βιέννη και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι γεμάτα, έπειτα από μια περίοδο μαρασμού, κυρίως επειδή στην αρχή της σεζόν, λόγω του καλού καιρού, δεν υπήρχε χιόνι σε χαμηλό και μέσο υψόμετρο.

Δύο νεκροί στην Ελβετία

Άλλοι δύο σκιέρ, που είχαν βγει εκτός πίστας, σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο καντόνι του Γκριζόν, στη νοτιοανατολική Ελβετία. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ένα τρίτο μέλος της ομάδας παρασύρθηκε επίσης από τη χιονοστιβάδα, αλλά σώθηκε χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Τα δύο θύματα ήταν μια γυναίκα 56 ετών και ένας άνδρας 57 ετών.

Η επιχείρηση διάσωσης διακόπηκε για ένα διάστημα και ξανάρχισε νωρίς το απόγευμα επειδή στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ απαντά στις απειλές απόλυσης με ατάκα του Τραμπ για την ηλικία του: «Μισό λεπτό, μόλις έκανε αστείο για τον θάνατό του;»
«Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητούσε να απολυθώ επειδή έκανα ένα αστείο για την ηλικία του και την επόμενη μέρα θα έκανε ο ίδιος αστείο για την ηλικία του», είπε ο παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια