Κόσμος

Περικοπές σε τρια εργοστάσια κάνει η Volkswagen

Η Volkswagen θα περικόψει τις ώρες εργασίες σε ορισμένα τμήματα της παραγωγής στο βασικό εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλα δύο γερμανικά εργοστάσια, καθώς ένας προμηθευτής της, η ES Automobilguss GmbH, έχει σταματήσει να παραδίδει τμήματα χυτοσιδήρου που είναι απαραίτητα για να κατασκευαστούν τα κιβώτια ταχυτήτων, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στην εταιρία.

Τα σχέδια για την περικοπή των ωρών εργασίας μόνο στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ θα επηρεάσουν περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, δήλωσε η πηγή. Τα άλλα δύο εργοστάσια που αφορούν οι περικοπές βρίσκονται στις γερμανικές πόλεις Κάσελ και Τσβίκαου, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Εκπρόσωπος της ES Automobilguss GmbH ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Η εταιρία μας βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τη Volkswagen και είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της VW στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ δήλωσε πως η περικοπή των ωρών εργασίας είναι μια πιθανή λύση στα προβλήματα εφοδιασμού ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1