Κόσμος

Περιοδικό αποκαλύπτει πως ο αντιπρόεδρος της Λεπέν είναι gay

Πού σταματά η προσωπική ζωή των πολιτικών; Το ερώτημα αυτό είναι και πάλι στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης στη Γαλλία, όπου μετά τις ερωτικές περιπέτειες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας ενός ανώτερου στελέχους της ακροδεξιάς προκάλεσε σήμερα πολλές αντιδράσεις.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε «ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις προσωπικές ελευθερίες», μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό Closer ότι ο αντιπρόεδρός της Φλοριάν Φιλιπό είναι ομοφυλόφιλος.

Στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα το Closer δημοσιεύει σε τέσσερις σελίδες φωτογραφίες του Φιλιπό συνοδεία ενός «τηλεοπτικού δημοσιογράφου», το πρόσωπο του οποίου έχει καλυφθεί, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο σύντροφός του.

«Ναι στην αγάπη για όλους», είναι η λεζάντα μίας από τις φωτογραφίες, μια αναφορά στον «γάμο για όλους» που ψηφίστηκε το 2013 για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το λέω όταν αφορά τον Φλοριάν Φιλιπό, όπως και όταν αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ. Η προσωπική ζωή είναι ιερή», υπογράμμισε η Λεπέν σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Σπάνιο γεγονός, ο Φιλιπό έλαβε την υποστήριξη δημοσιογράφων και πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, ως και από την σοσιαλιστική κυβέρνηση.

«Οι υποκλαπείσες φωτογραφίες, οι πληροφορίες που διέρρευσαν για την ζωή δημόσιων προσώπων που δεν επιθυμούσαν να τη δημοσιοποιήσουν, όλα αυτά είναι αρκετά επιλήψιμα», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Η διευθύντρια του Closer Λορένς Πιό από την πλευρά της δικαιολόγησε την απόφαση του περιοδικού εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να διεκδικεί υψηλά αξιώματα χωρίς να αποκαλύπτει την οικογενειακή του ζωή.

«Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μετώπου, που ενδέχεται να κληθεί να αναλάβει την εξουσία αν πιστέψουμε το κόμμα, μπορεί να πάρει αξιώματα χωρίς να αναφερθεί στην οικογένειά του, τις προσωπικές του σχέσεις, χωρίς να έχει σύζυγο, φίλο ή φίλη;», διερωτήθηκε η Πιο μιλώντας στο Europe 1.

Το Closer είναι το γαλλικό περιοδικό που αποκάλυψε στις αρχές του έτους τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 3
Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις στις Βρυξέλλες - «Εξαιρετικά έξυπνη» η κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια λένε οι ειδικοί
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Collins Aerospace, η οποία παρέχει λογισμικό check-in και επιβίβασης σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο με τα σενάρια να είναι πολλά
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
8