Κόσμος

Περισσότερα δικαιώματα στους Κούρδους

Χωρισμένη στα δύο η Τουρκία σχετικά με το κουρδικό θέμα.

Μέτρα για την αύξηση των δικαιωμάτων των Κούρδων ανακοίνωσαν από την τουρκική κυβέρνηση, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι οι πόλεις των Κούρδων να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα κουρδικά τους ονόματα και πάλι.

Επίσης αναμένεται να δημιουργηθεί μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα ερευνά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου κατοικούν και οι περισσότεροι Κούρδοι.

Επιπλέον τα κουρδικά θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στην πολιτική, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν, αφού η χρήση των τουρκικών ήταν υποχρεωτική. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης μειωμένες ποινές για τα παιδιά των Κούρδων που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Σε όλο αυτό το μεταρρυθμιστικό πακέτο, η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι υπονομεύει την εθνική ενότητα της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η οικογένεια του Μάθιου Πέρι ζητά τη μέγιστη ποινή για τη «βασίλισσα της κεταμίνης»: «Εσύ το προκάλεσες»
«Ο πόνος που προκαλέσατε σε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, είναι μη αναστρέψιμος», έγραψε. «Δεν υπάρχει χαρά… Κανένα φως στο παράθυρο» δήλωσε η μητριά του ηθοποιού
Ο Μάθιου Πέρι