Κόσμος

Πέθανε η κόρη του Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι

Πέθανε στα 59 της χρόνια η κόρη του Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι. Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του νοτιοαφρικανού ηγέτη, η κόρη του άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ και τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η Ζίντζι Μαντέλα ήταν πρέσβης της Νότιας Αφρικής στην Δανία. Είχε 4 παιδιά.

Η Ζίντζι Μαντέλα ήταν κόρη του Νέλσον και της Γουίνι Μαντέλα και από μικρή έδωσε μάχη κατά του απαρτχάϊντ που είχε φυλακίσει τον πατέρα της από όταν εκείνη ήταν 18 μηνών. 

Εκείνη την περίοδο φυλακίστηκε και η μητέρα της και την μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδερφή της. 

Μεγαλώνοντας τόσο εκείνη όσο και η αδερφή της λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι των φυλακισμένων γονιών τους.

Το 1985 όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο η Ζίντζι είχε διαβάσει τον λόγο του πατέρα της με τον οποίο αρνιόταν την αποφυλάκισή του υπό όρους από τον τότε Πρόεδρο Μπότα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με δεκάδες πτώματα που ανασύρονται από τις όχθες ποταμού στο Χιούστον - Η αστυνομία αρνείται τις θεωρίες περί serial killer
Ο εντοπισμός σορών στις όχθες και τα έλη του ποταμού Oak έχει προκαλέσει ταραχή στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς πολίτες να φοβούνται για την ύπαρξη κατά συρροή δολοφόνου
Κολπίσκος στο Χιούστον