Κόσμος

Πέθανε νεαρός από το Σουδάν που αυτοπυρπολήθηκε

Πολλοί νέοι έχουν αποπειραθεί να αυτοπυρποληθούν τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο, μετά την αυτοπυρπόληση του νεαρού Τυνήσιου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέθανε χθες Δευτέρα ένας Σουδανός 25 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αφού αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί την Παρασκευή σε μία πολυσύχναστη συνοικία του Χαρτούμ, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Ο Αλ-Άμιν Μούσα Αλ-Άμιν, εργάτης από το Νταρφούρ, έριξε εύλεκτο υλικό στο σώμα του την ώρα που βρισκόταν στη μέση του δρόμου στην αγορά Ομντούρμαν στο Χαρτούμ και αποπειράθηκε να αυτοπρυρποληθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο άνδρας διακοσμίσθηκε στο νοσοκομείο Ομντούρμαν, όπου νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Ο νεαρός πέθανε περίπου στις 20:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.

Πολλοί νέοι έχουν αποπειραθεί να αυτοπυρποληθούν τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο, μετά την αυτοπυρπόληση του νεαρού Τυνήσιου που έδωσε το έναυσμα για το κίνημα που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Τα οικονομικά προβλήματα στο βόρειο Σουδάν, όπου η τιμή της ζάχαρης, του ψωμιού και της βενζίνης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, έχουν προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες σποραδικές διαδηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας