Κόσμος

Πιστοποιητικό υγείας… fast track πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ για να είναι υποψήφιος πρόεδρος

O προσωπικός γιατρός του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε συντάξει τον περασμένο χρόνο ένα περίεργο πιστοποιητικό υγείας στο οποίο εκθείαζε την υγεία του δισεκατομμυριούχο εκμυστηρεύτηκε ότι για τη σύνταξη του εν λόγω εγγράφου χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά.

«Έγραψα τέσσερις ή πέντε γραμμές όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να είναι ικανοποιημένοι» εξήγησε χθες στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο γιατρός Χάρολντ Μπορντσάιν από τη Νέα Υόρκη.

«Στη βιασύνη μου, πιστεύω ότι η επιλογή των λέξεων θα μπορούσε να είναι καλύτερη» πρόσθεσε. Εντούτοις, ο γιατρός δεν ανακαλεί κανένα από τα συμπεράσματα της επιστολής του των τεσσάρων παραγράφων, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2015 κι η οποία έγραφε:

«Ο κ. Τραμπ υποβλήθηκε πρόσφατα σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν μόνο θετικά. Στην πραγματικότητα η αρτηριακή του πίεση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι απίστευτα εξαίρετα».

«Εάν εκλεγεί, μπορώ να επιβεβαιώσω χωρίς κανέναν δισταγμό ότι ο Τραμπ θα είναι το πρόσωπο με την καλύτερη υγεία που έχει ποτέ εκλεγεί στον προεδρικό θώκο» είχε γράψει επίσης ο γιατρός, αν και ο ίδιος δεν είχε εξετάσει την υγεία των 44 προέδρων των ΗΠΑ.

Οι πομπώδεις εκφράσεις που χρησιμοποίησε όπως και η απουσία συγκεκριμένων εξετάσεων και των αποτελεσμάτων τους έρχονταν σε αντίθεση με τα πιστοποιητικά υγείας που έχουν δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή πέρυσι η Χίλαρι Κλίντον.

«Η υγεία του είναι εξαιρετική, ιδίως η πνευματική του υγεία» επανέλαβε ο γιατρός του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το στυλ της γραφής του, ο ίδιος παραδέχθηκε: «Έπρεπε να αντλήσω έμπνευση από τον τρόπο ομιλίας του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Ουάσινγκτον – Δείτε βίντεο από το κακόγουστο λογοπαίγνιο
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες - Την Πέμπτη εκτελέστηκαν 2 θανατοποινίτες σε Τέξας και Αλαμπάμα, ο ένας με εισπνοή αζώτου – μέθοδο που ειδικοί του ΟΗΕ χαρακτηρίζουν μορφή βασανιστηρίου
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ενδέχεται να αναλάβει ρόλο στη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Γάζας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ συμμετείχε σε πρόγραμμα με στόχο την εκπόνηση σχεδίου για την μεταπολεμική Γάζα διαβεβαιώνοντας πως σε αυτά τα σχέδια δεν περιλαμβάνεται ο εκτοπισμός των Παλαιστίνιων
Τόνι Μπλερ 1
Ο Μερτς θέλει να δώσει δάνειο 140 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά κεφάλαια
Ο Γερμανός καγκελάριος καλεί την ΕΕ να χρησιμοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει» μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Ο Φρίντριχ Μερτς 2