Κόσμος

Ποιός κρυβόταν τελικά πίσω από τις σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτικη Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον έναν άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κολονίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολονία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από 1 εκατομμύριο το 2015).
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
11