Κόσμος

“Πόλεμος” Αυστρίας – Τουρκίας λόγω Ερντογάν!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα, εδώ και λίγες ώρες, ανάμεσα στην Αυστρία και την Τουρκία μετά από δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα ο Ερντογάν πριν από το δημοψήφισμα! Η Τουρκία απάντησε σχεδόν αμέσως!

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute: «Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 13
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 52
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι