Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 10χρονη έχασε τα πόδια της και τη μαμά της από τους βομβαρδισμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: 10χρονη έχασε τα πόδια της και τη μαμά της από τους βομβαρδισμούς

Τον γύρο των social media κάνει η ιστορία της Yana, ενός 10χρονου κοριτσιού που πληρώνει πολύ ακριβά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένα παιδάκι, που προσπαθώντας μαζί με την μητέρα της να διαφύγει, χτυπήθηκε από πυραύλους της Ρωσίας

Η μικρή Yana, ένα από τα πολλά παιδιά-θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, έχασε σε μια στιγμή την μανούλα της και τα δυο της πόδια. Το 10χρονο κοριτσάκι βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα της οικογένειάς της να αποδράσει από τη φρίκη των εχθροπραξιών. Δεν κατάφεραν όμως ποτέ, καθώς πύραυλοι της Ρωσίας χτύπησαν τον σιδηροδρομικό σταθμό. 

Την ιστορία της 10χρονης έκανε γνωστή στο Twitter o ανταποκριτής του Sky News στην Ουκρανία, Μαρκ Στόουν. Στην ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος ανέβασε και μια φωτογραφία του κοριτσιού με κρυμμένο το πρόσωπό του από μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

«Η Γιάνα είναι δέκα. Είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά που μόλις γνώρισα σε ένα νοσοκομείο της Ουκρανίας. Πριν μια εβδομάδα βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ προσπαθώντας να αποδράσει από τον πόλεμο, όταν αυτός χτυπήθηκε από πυραύλους. Έχασε και τα δυο της πόδια. Και τη μητέρα της», γράφει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι, έπειτα από αίτημα των γιατρών, δημοσιεύει φωτογραφία του κοριτσιού που δεν φαίνεται το πρόσωπό της.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις