Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drone του Κιέβου βομβάρδισε τη ρωσική πόλη Κουρσκ – Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drone του Κιέβου βομβάρδισε τη ρωσική πόλη Κουρσκ – Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο Ντονέτσκ
Reuters

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα κτίριο του Κουρσκ, πόλη της νότιας Ρωσίας. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από τη Ρωσία περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νύχτες.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ένα drone της Ουκρανίας βομβάρδισε ένα διοικητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης Κουρσκ, στη νότια Ρωσία.

Τους τελευταίους μήνες το Κίεβο εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον ρωσικών πόλεων, στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Το Κουρσκ απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με το κυβερνήτη του, τον Ρομάν Σταροβόιτ, από τη σημερινή (σ.σ. 24.09.2023) επίθεση υπέστη μικρές ζημιές η στέγη του κτιρίου.

Τον περασμένο μήνα από παρόμοια επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Ντονέτσκ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νύχτες – Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και επιβάλλεται λογοκρισία

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης του Ντονέτσκ, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ένα διάταγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντένις Πουσίλιν απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους και όλους τους δημόσιους χώρους από τις 11 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, αναφέρει το διάταγμα. Απαγορεύονται, επίσης, οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη του Ντονέτσκ, εκτός και αν έχει δοθεί άδεια από το Επιχειρησιακό Γενικό Επιτελείο Απάντησης στη Στρατιωτική Απειλή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το διάταγμα υπογράφηκε από το Πουσίλιν στις 18 Σεπτεμβρίου και με αυτό εισάγεται επίσης «στρατιωτική λογοκρισία στις ταχυδρομικές επιστολές και στα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων καθώς επίσης και έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών».

Στα άλλα μέτρα που προβλέπονται από το διάταγμα αυτό είναι η εγκατάσταση φυλακίων ελέγχου και ασφαλείας στα σύνορα με τις περιοχές του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια.

πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις