Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σήμερα – Γιατί η Ρωσία επαναξιολογεί τις επιχειρήσεις της

Δεν θα ανοίξουν σήμερα ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία για τη διάσωση αμάχων, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός και για τον αποκλεισμό λεωφορείων που απομάκρυναν αμάχους.

Η Βερεστσούκ προσθέτει ότι οι αρχές θα εργαστούν για να ξανανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της Μαριούπολης, της σημαντικής πόλης-λιμάνι στην νότια Ουκρανία, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, αναμένοντας την απομάκρυνσή τους.

«Η Ρωσία ενισχύει τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

Παράλληλα η υπηρεσία πληροφοριών των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διορισμός από τη Ρωσία του στρατηγού Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ στη θέση του διοικητή για τον πόλεμο στην Ουκρανία αντανακλά την προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει την κεντρική διοίκηση και έλεγχο των στρατιωτικών της ενεργειών.

Η αδυναμία της Ρωσίας να εξασφαλίσει τη συνοχή και να συντονίσει την στρατιωτική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει εμπόδια στην εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε τακτική ενημέρωσή του μέσω Twitter.

Γιατί επαναξιολογεί τις επιχειρήσεις της

Ο διορισμός του στρατηγού Ντβορνίκοφ δείχνει πώς η ουκρανική αντίσταση και ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός της Ρωσίας πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία την αναγκάζουν να επαναξιολογήσει τις επιχειρήσεις της, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Τα μηνύματα που ανταλλάσσονται τελευταία στη Ρωσία δίνουν έμφαση στην πρόοδο των επιθέσεων στο Ντονμπάς, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται εκ νέου προς τα ανατολικά, καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 50
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι