Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι άμαχοι νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο – Σκληρές εικόνες

Έξι άμαχοι έπεσαν νεκροί και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από έναν βομβαρδισμό των στρατευμάτων της Ρωσίας στο Χάρκοβο, την πόλη στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Telegram.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ για τον βομβαρδισμό από ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο.

Ο βομβαρδισμός που εξαπολύθηκε με «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» έπληξε ένα ταχυδρομείο κοντά στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε ο Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για ένα «νέο έγκλημα των Ρώσων κατακτητών».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

kharkiv arkovo vomvardismos r

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αριθμούσε πριν τον πόλεμο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

kharkiv arkovo vomvardismos r

Από την αρχή της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η πόλη σφυροκοπείται από ρωσικούς βομβαρδισμούς που έχουν καταστρέψει σχεδόν χίλια κτίρια στην περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία είναι κτίρια κατοικιών, δήλωσε την Δευτέρα ο δήμαρχος της, Ιγκόρ Τερέχοφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12