Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η εξαγωγή σιτηρών επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο

Η εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο και ο νέος υπουργός Γεωργίας της χώρας, Μίκολα Σόλσκι, δήλωσε σήμερα Σάββατο (26.3.2022) πως η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο αν τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Υπό κανονικές συνθήκες, εξήγησε ο ίδιος σε τηλεοπτική ενημέρωση, η Ουκρανία θα έκανε εξαγωγές 4 με 5 τόνων σιτηρά τον μήνα, καθώς αποτελεί μια χώρα από τις κορυφαίες σε παραγωγή σιτηρών στον κόσμο. Όμως, αυτός ο όγκος πλέον έχει μειωθεί σε μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κιλά.

«Ο αντίκτυπος (στις παγκόσμιες αγορές) είναι άμεσος, δραματικός και μεγάλος. Και συνεχίζεται. Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε ο Μίκολα Σόλσκι. Πράγματι, η προβληματική κατάσταση με την εξαγωγή σιτηρών, προκαλεί μεγάλες ελλείψεις και στα τρόφιμα, με τους ηγέτες της G7 να κάνουν λόγο για την πιθανότητα λιμού σε 12 με 18 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα