Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα δείχνει τον πραγματικό στόχο του Πούτιν – Άμεση ανάλυση

Η επίθεση με δυο βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε σήμερα (03.09.2024) η Ρωσία στην Πολτάβα δείχνει ότι η προτεραιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η Ουκρανία και όχι η διείσδυσή της σε ρωσικό έδαφος, μέσω του Κούρσκ.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σον Μπελ, σε μια πρώτη ανάλυση στο Sky News, τόνισε ότι η πολύνεκρη επίθεση στην Πολτάβα δείχνει τι προτεραιότητες θέτει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πρωταρχικό στόχο την Ουκρανία και κυρίως το Ντονμπάς.

«Δεν είναι μεγάλη έκπληξη ότι η Ρωσία απαντά (στην εισβολή στο Κουρσκ) ρίχνοντας όσους περισσότερους πυραύλους μπορεί σε ουκρανικό έδαφος, και δεν φαίνεται όλοι αυτοί να είναι στρατιωτικοί στόχοι», είπε ο Βρετανός αναλυτής.

Ο Μπελ συνέχισε: «Όλα αυτά συμπίπτουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν εισχωρήσει στο Κουρσκ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στο έδαφος της Ρωσίας, είναι αρκετά σαφές ποια είναι η προτεραιότητα του Πούτιν αυτή τη στιγμή – αυτή είναι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” (σ.σ. όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία) και η κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς που δεν έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του».

Το πολύνεκρο ρωσικό πλήγμα στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία προκάλεσε, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 41 θανάτους. 

«Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο. Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», είπε σε βίντεο ο Ζελένσκι.

Η ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, έγινε ενώ ο κόσμος πήγαινε στα καταφύγια, αφού οι πύραυλοι “χτύπησαν” πολύ γρήγορα μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαίοι ηγέτες για την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους»
Το κοινό κείμενο των ηγετών δεν υπέγραψε η Ουγγαρία - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ
Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Κιρ Στάρμερ / Ντόναλντ Τουσκ 1
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί
Η νέα τεχνητή νοημοσύνη του Truth Social διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Τραμπ – «Προτιμά» τον Μπαράκ Ομπάμα
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του κοινωνικού δικτύου του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, αμφισβητεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ