Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια γυναίκα νεκρή και 10 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Κουπιάνσκ

Η Ρωσία έχει στρέψει την προσοχή της στην ανατολική Ουκρανία και βομβαρδίζει περιοχές για να «λυγίσει» τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές.

Οι πυραυλικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε χθες (23.10.2024) η Ρωσία στην βορειοανατολική Ουκρανία, στην πόλη Κουπιάνσκ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δέκα άλλοι, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ, είχε αρχικά δηλώσει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στο χτύπημα αυτό, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε τη δήλωσή του αναφορικά με τον απολογισμό.

Οι εισαγγελείς της περιφέρειας δήλωσαν στη συνέχεια ότι το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του είναι μια γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Ο εχθρός χτύπησε κοντά σε κατάστημα και την αγορά της πόλης», είπε ο Σινεχούμποφ στην αρχική δήλωσή του. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο καθώς και τα παράθυρα κοντινών σπιτιών υπέστησαν ζημιές.

Η Ρωσία κατέλαβε το Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής του 2022, αλλά εκδιώχθηκε από μια αστραπιαία ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Τους τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά και πάλι προς την πόλη και απέχουν τώρα λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τα βορειότερα προάστιά της, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμους χάρτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση