Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με drones τη νύχτα – Καταρρίφθηκαν 15 UAVs

Περίπου δεκαπέντε drones της Ρωσίας κατέρριψε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο στρατός της Ουκρανίας σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας «εντόπισαν και κατέστρεψαν σχεδόν 15 αεροπορικούς στόχους», ανέφερε ο Πόπκο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καμικάζι της Ρωσίας τύπου «Shahed», ιρανικής κατασκευής.

«Κατά τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα», συμπλήρωσε.

Ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, ο 820ός κατά σειρά αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διευκρίνισε ο Πόπκο.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπολύουν συχνά επιδρομές στα ουκρανικά μετόπισθεν με βροχή UAVs-καμικάζι.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως κατέρριψε πάνω από 10 drones στους αιθέρες της πρωτεύουσας. Τα συντρίμμια που κατέπεσαν προκάλεσαν ελαφριές υλικές ζημιές, πάντως όχι θύματα.

Όμως, αντίθετα, παρόμοια ρωσική επιδρομή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ιζμαήλ, στον Δούναβη, υποδομές κρίσιμες όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1