Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε χιλιάδες ζωές αμάχων»

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων από τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, αποκάλυψε ένας βουλευτής της χώρας, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας διαπραγματεύθηκε για το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Οι περισσότερες συμφωνίες έγιναν μέσω του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Έκανε καλή δουλειά σε ό,τι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη, το Μπερντιάνσκ, τη Ζαπορίζια, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει με τους διαδρόμους από Μπούτσα και Μακάροφ, βόρεια των περιοχών του Κιέβου και του Τσερνίχιβ», αποκάλυψε ο Ουκρανός βουλευτής, Νταβίντ Αραχαμία.

Ο βουλευτής μίλησε στο Voice of America και οι δηλώσεις του αποτελούν την πρώτη αναφορά στον Ρώσο μεγιστάνα και πρώην ιδιοκτήτη της αγγλικής Τσέλσι σε σχέση με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας.

Άλλωστε, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε αποδεχτεί τον περασμένο Μάρτιο το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ωστόσο υπέστη δηλητηρίαση, με την είδηση τότε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Θα στήσει ανθρωπιστικό διάδρομο και στο Αζότ»

Ο Αραχαμία πρόσθεσε ακόμη, όπως μεταδίδει η DailyMail, ότι μπορεί να ζητηθεί από τον Αμπράμοβιτς να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από το χημικό εργοστάσιο του Αζότ, εκεί όπου 568 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 38 παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο.

«Μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία, σίγουρα θα τηλεφωνήσω στον Αμπράμοβιτς για να προστατεύσω τα ουκρανικά συμφέροντα», εξήγησε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
1
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι συμφωνίες δισεκατομμυρίων, τα «παγωμένα» F35 και οι αγωνίες της Αθήνας
Όλα τα σενάρια και τα πιθανά deal που θα συζητηθουν στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του
Ντόναλντ Τραμπ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 29
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου 1