Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις – Εντείνεται ο βομβαρδισμός στο Λουγκάνσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις – Εντείνεται ο βομβαρδισμός στο Λουγκάνσκ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανίας καταρρίφθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, χωρίς να υπάρξει άμεση αντίδραση από την ουκρανική πλευρά.

Μαζί με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε, επίσης, πως κατέστρεψε τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου.

Εντείνεται ο βομβαρδισμός σε πόλεις του Λουγκάνσκ

Όλες οι, ελεγχόμενες από την Ουκρανία, πόλεις του Λουγκάνσκ, στα ανατολικά δηλαδή της χώρας, δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής, Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Βρετανία: Η Ρωσία δεν έχει κερδίσει πολλά εδάφη το τελευταίο 24ωρο

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν σημείωσαν σημαντικά κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες, παρά την αυξημένη δραστηριότητά τους, ενώ οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών συνεχίζουν να παρεμποδίζουν τις προσπάθειές τους, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Παρά το ότι η Ρωσία ισχυρίζεται πως κατέκτησε τη Μαριούπολη, οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζουν να καταστρέφουν τις προσπάθειες της Μόσχας να καταλάβει την πόλη, δυσχεραίνοντας την πρόοδο τους στην περιοχή του Ντονμπάς, ανέφερε σε ανάρτησή του το υπουργείο Άμυνας.

Οι εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν πάρει τον έλεγχο ούτε στον αέρα, ούτε στη θάλασσα, λόγω της αποτελεσματικότητας της αντιαεροπορικής και θαλάσσιας άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις