Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύζυγος Ζελένσκι: «Ζω για την ημέρα που θα μου πει ότι όλα τελείωσαν επιτέλους»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύζυγος Ζελένσκι: «Ζω για την ημέρα που θα μου πει ότι όλα τελείωσαν επιτέλους»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Ζω για την ημέρα που εκείνος θα μου πει ότι όλα τελείωσαν επιτέλους», δηλώνει η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τον πόλεμο στη χώρα της από τις 24 Φεβρουαρίου, την ώρα που βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο της βίας.

«Τα αισθήματά μου είναι δύσκολο να περιγραφούν. Μια μίξη τρόμου και λήθαργου. Αμέσως συνειδητοποιήσαμε πως η ζωή μας άλλαξε για πάντα», δηλώνει στο BBC η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρώτη κυρία της Ουκρανίας, βιώνοντας κάθε ημέρα το αίσθημα του τρόμου ενώ παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα μάτια όλου του κόσμου, λόγω του πολέμου.

Παράλληλα, δηλώνει ότι ανυπομονεί να ακούσει καλά νέα από τον σύζυγό της, για τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο που ξεκίνησε από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν εισέβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στη χώρα.

«Καταλάβαινα πως θα ήταν ικανός να αντεπεξέλθει στην όποια πρόκληση. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο και ήταν, ιδίως τώρα. Κανείς δεν ήξερε τότε, πριν τρία χρόνια (όταν ο Ζελένσκι ανέλαβε την εξουσία) πως θα βρισκόμασταν ενώπιον της δυσκολότερης πρόκλησης από όλες – του πολέμου», τονίζει η ίδια, λέγοντας ότι περίμενε δύσκολες εποχές από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο σύζυγός της.

Όμως τίποτα και κανείς δεν θα σταθεί ικανός να διαλύσει την οικογένειά της, σημειώνει η Ολένα Ζελένσκα, αποκαλύπτοντας ότι «[ο Βολοντίμιρ] παραμένει ένας ακλόνητος σύζυγος και άνδρας. Η οικογένειά μας, όπως και πολλές άλλες στην Ουκρανία, είναι αυτή τη στιγμή χωρισμένη. Όμως τίποτα δε θα πάρει το σύζυγό μου μακριά μου, ούτε καν ο πόλεμος», αποκαλύπτει η ίδια.

«Όπως κάθε οικογένεια στην Ουκρανία, περιμένουμε το πότε επιτέλους θα ενωθούμε ξανά», καταλήγει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις