Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το 95% των νεκρών στη Μπούτσα ήταν από πυροβολισμούς με τουφέκια»

«Το 95% των ανθρώπων έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς από τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα», δήλωσε σήμερα Παρασκευή (15.4.2022) για τα θύματα της Μπούτσας, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου, Αντρί Νεμπίτοφ.

Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, δήλωσε ο Αντρί Νεμπίτοφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τη σφαγή αμάχων που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια της (ρωσικής) κατοχής, άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους (…) Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Όχι μόνο μάρτυρες τα είδαν αυτά, αλλά καταγράφηκαν και σε βίντεο».

Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Μπούτσα, μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, για να δημιουργήσουν μια διαδικασία εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών. Οι κάτοικοι της Μπούτσα έθαψαν οι ίδιοι τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, μετά από σχεδόν ένα μήνα παρουσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ, συνολικά περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη του μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισαν 20 πτώματα ανδρών ντυμένων με πολιτικά ρούχα, ο ένας με δεμένα τα χέρια του, και σορούς σκορπισμένους σε έναν δρόμο. Από τότε έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες άλλα πτώματα, όπως και πολλά σε ομαδικούς τάφους.

Οι σφαγές στην Μπούτσα προκάλεσαν παγκόσμια οργή και καταδίκη και ώθησαν τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντίποινα από Ιράν με σφυροκόπημα ενεργειακών εγκαταστάσεων στις χώρες του Κόλπου - Τρία χτυπήματα σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Στο Κουβέιτ, τα δύο διυλιστήρια της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας, τα Mina Abdullah και Mina Al-Ahmadi, επλήγησαν επίσης σήμερα το πρωί από ένα drone το καθένα
Ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Κατάρ
WP: Το Πεντάγωνο ζητά από τον Λευκό Οίκο πάνω από 200 δισ. δολάρια για τον πόλεμο – «Να ευχαριστήσετε τον Νετανιάχου» σχολιάζει ο Αραγτσί
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ποσό θα επιδιώξει να αυξήσει «επειγόντως» την παραγωγή κρίσιμων όπλων που δαπανώνται λόγω του πολέμου
Πεντάγωνο
Ανάλυση CNN: Το αποδυναμωμένο Ιράν επιμένει στην παράταση του πολέμου – Η στρατηγική αντίστασης της Τεχεράνης
Παρά τις καταστροφές, όσοι έχουν επιζήσει από την ηγεσία του Ιράν δείχνουν αποφασισμένοι να παρατείνουν τη σύγκρουση, χρησιμοποιώντας κλιμακούμενη ρητορική και στρατηγική ασύμμετρου πολέμου
Ιρανός αστυνομικός σε διαδήλωση στην Τεχεράνη