Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν σήμερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και για την ανάγκη να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και της οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

«Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και να τερματίσουν αποφασιστικά την εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση του κορονοϊού
Η διεύθυνση του περιοδικού επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε στο στόχαστρό του τον Άντονι Φάουτσι, ο οποίος ηγήθηκε της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ Ο Φάουτσι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικάνων.
Εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 8