Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βομβάρδισαν πολυκατοικία 600 μέτρα από το σπίτι μου», λέει Έλληνας από το Χάρκοβο

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν όσοι βρίσκονται στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς.

Οι μαρτυρίες μάλιστα Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία και φτάνουν στη χώρα μας πραγματικά συγκλονίζουν. Μια από αυτές είναι και η μαρτυρία του Μιχάλη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Οπως είπε ζει στο Χάρκοβο τα τελευταία χρόνια και ανέφερε πως οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν στον δρόμο καθώς ο κίνδυνος να σκάσει δίπλα τους μια βόμβα είναι τεράστιος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του η πόλη έχει ερημώσει, και παρότι δεν υπάρχουν στρατιώτες υπάρχουν μόνο οι βόμβες που φτάνουν μέχρι εκεί. Περίπου 600 μέτρα από το σπίτι του αποκάλυψε πως βομβαρδίστηκε μια πολυκατοικία. Με την κάμερα του κινητού του έδειξε και σπίτια όπου έχουν βανδαλιστεί.

Οπως είπε ο Μιχάλης τα super market δεν έχουν νερά και χρειάζεται να μετακινούνται περίπου ένα χιλιόμετρο για να φτάσουν στην πηγή και να βρουν πόσιμο νερό. Τις τελευταίες ημέρες, ο Μιχάλης έχει μείνει μόνος του στο Χάρκοβο – οι άντρες απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα – ενώ η κοπέλα του έχει φύγει από την Ουκρανία προκειμένου να είναι ασφαλής.

Επισήμανε ότι σε περίπτωση που γίνει κάποια πιο έντονη επίθεση μέσα στο κέντρο της πόλης, δεν θα ήθελε να πολεμήσει. Το μόνο που όπως είπε θέλει είναι να μπορέσουν να πάρουν πάλι τη ζωή τους πίσω και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας