Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στην Κραματόρσκ – Αναφορές για πολλά θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στην Κραματόρσκ – Αναφορές για πολλά θύματα

Ρουκέτες έπληξαν σήμερα (27.6.2023) ένα εστιατόριο στο κέντρο της Κραματόρσκ, μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία, με τον περιφερειάρχη να αναφέρεται σε πιθανά πολλά θύματα από τον βομβαρδισμό.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη Κραματόρσκ», σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, «όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άμαχοι», δήλωσε ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Ντονέτσκ, η οποία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα, το οποίο δεν αναγνωρίζει ούτε η Ουκρανία ούτε η Δύση.

Δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται επί τόπου, περιέγραψε πως έξω από το εστιατόριο «Ria Pizza» είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ είχαν σπεύσει ασθενοφόρα, ο δήμαρχος της πόλης, αστυνομικοί και στρατιώτες.

Δείτε βίντεο:

Ο 32χρονος Ρουσλάν, σεφ που κατάφερε να βγει σώος από το κατεστραμμένο εστιατόριο, λέει πως στάθηκε «τυχερός» δείχνοντας προς τον ουρανό, υπογραμμίζοντας πως στο εστιατόριο υπήρχαν πολλοί πελάτες όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Μια κοπέλα αφηγήθηκε πως ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός της εργαζόταν στην κουζίνα και «δεν τον έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια».

Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις