Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει για την επίθεση της Χαμάς – Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αποκάλυψη ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για μια πιθανή επίθεση από την Γάζα προχώρησαν ισραηλινά μέσα με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να το διαψεύδει.

Ο αρχηγός της αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Στρατηγός Αμπάς Καμέλ, 10 μέρες πριν ξεκινήσει την εισβολή η Χαμάς, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον προειδοποίησε για «κάτι ασυνήθιστο, μια τρομερή επιχείρηση» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την κατεύθυνση της Γάζας, αποκαλύπτει η ισραηλινή Ynet.

Ένας πολύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών είπε στην Ynet ότι ο Καμέλ «έμεινε έκπληκτος από την αδιαφορία που έδειξε ο Νετανιάχου».

Πηγές στην Αίγυπτο ισχυρίστηκαν ότι ο Νετανιάχου είπε στον Αιγύπτιο αξιωματούχο ότι ο ισραηλινός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι συγκεντρωμένες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που προέρχεται από τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με πηγές των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Ισραηλινοί στρατηγοί κατέστησαν σαφές στους συναδέλφους τους ότι «η κατάσταση στη Γάζα, και ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων, είναι υπό έλεγχο», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα εκραγεί σύντομα, πολύ σύντομα. Όμως υποτίμησαν την αξία των προειδοποιήσεών μας», είπε η πηγή από την Αίγυπτο στο Associated Press.

Το γραφείο του Νετανιάχου έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, λέγοντας πως δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Πηγή Onalert

Φωτογραφία Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών
Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Ανάμεσα στα θύματα και ο ήρωας - φρουρός του Ισλαμικού Κέντρου που κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές πριν πέσει νεκρός - 17 και 19 χρόνων οι δράστες - Άφησαν αντισλαμικά μηνύματα μίσους μέσα στο αυτοκίνητό τους
17χρονος