Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μία στις 5 ρουκέτες της Χαμάς σκότωσε Παλαιστινίους λένε οι Ισραηλινοί

Το 20% των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) τα τελευταία 24ωρα έπεσαν στη Γάζα σκοτώνοντας πολίτες. Αυτό ανέφεραν οι IDF, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η Χαμάς κατηγόρησε τους; Ισραηλινούς ότι εκτόξευσαν πύραυλο που έπληξε το Αραβικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλί της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία τόσο του Ισραήλ όσο και διεθνών ερευνητών, ο πύραυλος προερχόταν μέσα από Γάζα και εκτοξεύτηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, έκανε λόγο για περισσότερες από 500 ρουκέτες, που έχουν ριχτεί από τη Γάζα, με περίπου 100 από αυτές να έχουν σκοτώσει Παλαιστινίους.

«Σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χαγκάρι είπε, ωστόσο, ότι το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μία επικείμενη χερσαία εισβολή, που ωστόσο καθυστέρησε επειδή επιτράπηκε η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στο νότιο τμήμα της λωρίδας.

Το Σάββατο (21.10.2023), 20 φορτηγά που μετέφεραν φάρμακα, τρόφιμα και άλλες προμήθειες, μπήκαν στη Γάζα. Το Ισραήλ δεν επέτρεψε, πάντως, να μπουν οχήματα μεταφοράς καυσίμων, προκαλώντας την αντίδραση της Χαμάς.

Τέλος, ο Χάγκαρι ανέβασε τον αριθμό των ομήρων της Χαμάς στους 210, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ συλλέγει συνεχώς πληροφορίες και ενημερώνει τις οικογένειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά η μεγάλη δίκη για τη «Δημοτική Αρχή Κωνσταντινούπολης» στην Τουρκία – Κατηγορούμενος ο Ιμάμογλου ως «ηγέτης οργάνωσης»
Ο Ιμάμογλου, αντιμετωπίζει 142 κατηγορίες και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κινδυνεύει με ποινές που φθάνουν συνολικά έως και 2.352 χρόνια φυλάκισης
Εκρέμ Ιμάμογλο