Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πολύνεκρη συμπλοκή στο Γκρόζνι: Νεκροί Ρώσοι αστυνομικοί από πυρά Τσετσένων μαχητών

Πολύνεκρη συμπλοκή στο Γκρόζνι: Νεκροί Ρώσοι αστυνομικοί από πυρά Τσετσένων μαχητών
Twitter

Ανταλλαγή πυρών στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, μία νότια επαρχία της Ρωσίας. Δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από πυρά Τσετσένων μαχητών.

Το αιματηρό συμβάν στο  Γκρόζνι επιβεβαίωσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή είχε αναφερθεί νωρίτερα στο περιστατικό, λέγοντας πως οι Τσετσένοι μαχητές σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις, για τις οποίες δεν ανέφερε περισσότερα.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η αστυνομία περικύκλωσε τους μαχητές, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Γκρόζνι, και τους κάλεσε να παραδοθούν. Οι ένοπλοι ως απάντηση άνοιξαν πυρ, ανέφερε η επιτροπή. Και οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

 

Στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή της Τσετσενίας σημειώνονται επιθέσεις ενώ μια εξέγερση σιγοβράζει αφότου η Μόσχα έκανε δύο πολέμους με αυτονομιστές εκεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επέμεινε πως η Τσετσενία έχει αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή σε βάρος της, αλλά είπε πως οι τέσσερις μαχητές σχεδίαζαν έναν αριθμό επιθέσεων. “Το τελευταίο διάστημα αυτοί οι ‘σατανάδες’ καταζητούνταν και ήσαν εκτός Ρωσίας, είχαν κρυφτεί στην Συρία και άλλες χώρες. Τώρα λοιπόν, αφού πήραν εντολή από τους δυτικούς τους χορηγούς, επέστρεψαν και αποφάσισαν να προβούν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων”, έγραψε ο Καντίροφ στην σελίδα του στο Telegram.

 

Παράλληλα δίνει τα στοιχεία των μαχητών που σκοτώθηκαν επισημαίνοντας ότι οι τρεις ήταν τσετσενικής καταγωγής και πως “οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν από πριν πληροφορίες ότι μέλη μιας παράνομης ένοπλης οργάνωσης είχε φθάσει στην περιοχή από το εξωτερικό”.

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή αναφέρει πως 60 μαχητές σκοτώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Καυκάσου από πέρυσι και πως 19 επιθέσεις έχουν αποτραπεί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της Εθνοφρουράς της Ρωσίας, ανέφερε το RIA. Άλλος ένας, ο οποίος όπως μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων φερόταν ως νεκρός, τραυματίστηκε και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, ανέφερε το πρακτορείο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις