Κόσμος

Πορτογαλία – Εκλογές: Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο κεντροδεξιός Ρεμπέλου ντε Σόουζα

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα προηγείται με μεγάλη διαφορά των αντιπάλων του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Πορτογαλία, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα exit poll που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. 

Ο 67χρονος καθηγητής συνταγματικού δικαίου και σχολιαστής της τηλεόρασης τα τελευταία 15 χρόνια συγκεντρώνει ποσοστό από 49 έως 55,7%. Ο κυριότερος αντίπαλός του, ο ανεξάρτητος αριστερός Αντόνιου Σαμπάιο ντα Νόβοα, πάντα σύμφωνα με τις προβλέψεις, έρχεται δεύτερος με ποσοστό από 19,3 έως 25%.
Αν ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα δεν καταφέρει τελικά να ξεπεράσει το 50%, τότε θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 14 Φεβρουαρίου.

Στην τρίτη θέση έρχεται η υποψήφια του Αριστερού Μπλοκ Μαρίζα Ματίας, με ποσοστό 8,8-12,4%. Μικρότερο ποσοστό απ’ όσο τις έδιναν οι δημοσκοπήσεις, που την έφερναν τρίτη, φαίνεται ότι λαμβάνει η σοσιαλίστρια πρώην υπουργός Μαρία ντε Μπελέμ Ροζέιρα, η ο οποία συγκεντρώνει μόλις 2,9-5,9% ενώ ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Έντγκαρ Σίλβα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με ποσοστό 1,9-5%.
Η αποχή, που στις προεδρικές εκλογές κατέγραψε ρεκόρ με 53,5%, ήταν μικρότερη φέτος και κυμαίνεται μεταξύ 48-53,2%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ