Κόσμος

Πώς αντέδρασε η Γερμανία στην οργή Παπούλια

 Αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε πως αυτές αποδεικνύουν «πως υπάρχει αρκετή νευρικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Κάμπετερ πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιδεικνύουν μεγάλη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή σταθεροποιώντας μακροπρόθεσμα την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε από την ελληνική πλευρά μία αλλαγή συμπεριφοράς και μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν», συμπλήρωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πάντως, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, στη Γερμανία σήμερα υπήρξαν φωνές σύνεσης, ζητώντας να πρυτανεύσει η ηρεμία. «Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους τόνους να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο», τόνισε ο Χέρμαν Γκρέε, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς ηγέτες σε Αθήνα και Βερολίνο να επιδείξουν μετριοπάθεια, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

“Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βεστερβέλε.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια κριτική απέναντι στη Γερμανία και στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων (για την ελληνική κρίση). Είναι απαραίτητο να συμβάλλουν όλοι ώστε ο διάλογος να διεξαχθεί σε μετριοπαθείς τόνους”, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα Παπούλια για τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας: Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί τη χώρα μου;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ρεζά Παχλαβί καλεί τους Ιρανούς του εξωτερικού σε παγκόσμιες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στις 14 Φεβρουαρίου
Υποστηρίζει ότι η συντονισμένη κινητοποίηση σε διεθνές επίπεδο θα ενισχύσει την πίεση προς κυβερνήσεις για να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη
Ο Ρεζά Παχλαβί