Κόσμος

Πόσο κόστισε το διαζύγιο στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

O Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα πρέπει να καταβάλει λιγότερα χρήματα απ' όσα προβλεπόταν αρχικά στην πρώην του σύζυγο, Ελένα, σύμφωνα με την απόφαση σε δεύτερο βαθμό που εξέδωσε το Δικαστήριο της Γενεύης σχετικά με το διαζύγιό τους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τους δικηγόρους των δύο αντιδίκων.

Ο δισεκατομμυριούχος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 564 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (534 εκατομμύρια ευρώ) και να παραχωρήσει δύο ακίνητα στη Γενεύη στην πρώην του σύζυγο, ενώ στην πρωτοβάθμια απόφαση ο Ριμπολόβλεφ είχε καταδικαστεί να καταβάλει 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,8 δισεκ. ευρώ) στην πρώην σύζυγό του – επρόκειτο για το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας.

Ο συνήγορος της Έλενας Ριμπολόβλεφ, Μαρκ Μπονάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση αυτή προσφεύγοντας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, την ανώτατη δικαστική αρχή της Ελβετίας.

«Η κυρία Ριμπολόβλεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο, έχασε μερικώς στο δεύτερο γύρο, θα υπάρξει ένας τρίτος γύρος» τόνισε ο ίδιος.

Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου, που ζει κατά διαστήματα στο Μονακό όπου αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτήν την απόφαση.

Το βασικότερο σημείο τριβής μεταξύ των δύο πρώην συζύγων είναι η ημερομηνία βάση της οποίας υπολογίστηκε η αξία ενός τμήματος της περιουσίας. Τίτλοι είχαν διαβιβαστεί σε ένα καταπίστευμα το 2005 και πουλήθηκαν το 2008 πολύ πιο πάνω από την αξία τους.

Η αξία του καταπιστεύματος υπολογίστηκε βάση του 2005 και όχι του 2008, όπως είχε ζητήσει η Ριμπολόβλεφ.

Επιπλέον, το εφετείο αποφάσισε οι δύο πρώην σύζυγοι να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του, Άννας, ηλικίας 14 ετών. Στην πρωτόδικη απόφαση η Έλενα Ριμπολόβλεφ είχε αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Κύπρο και παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια σχετικά με τους όρους του διαζυγίου. Η Ελένα Ριμπολόβλεφ ζητά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον πρώην του σύζυγο, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 6
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν