Κόσμος

Ποσό μαμούθ στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας για αντιμετωπίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Δημοσιονομικό έλλειμμα που ανέρχεται στο 0,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα έχει η Ιρλανδία λόγω του Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, αν συμβεί το Brexit χωρίς συμφωνία, θα χρηματοδοτήσει με 1,2 δισεκ. ευρώ τις πληγείσες επιχειρήσεις ώστε να μειώσει τις συνέπειες από αυτή την αποχώρηση.

“Το Brexit είναι ο πιο πιεστικός και άμεσος κίνδυνος για την οικονομία μας” και μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία “θα ήταν πολύ δύσκολη”, δήλωσε ο Ντόναχιου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο. “Ανακοινώνω ένα σύνολο δαπανών ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit”, πρόσθεσε.

“Στις παραμονές ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα παρέμβουμε με σταθερό και ουσιαστικό τρόπο για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία“, δήλωσε ο Ντόναχιου παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του για το 2020, ο οποίος βασίστηκε στην υπόθεση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

“Αυτές οι παρεμβάσεις θα στηρίξουν εταιρίες από κάθε επίπεδο και βαθμό δυσκολίας, με ιδιαίτερη εστίαση στους τομείς που εκτίθενται περισσότερο, όπως τα τρόφιμα, η βιομηχανία και οι εμπορικές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο“, προσέθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η επιμονή του Τραμπ έφερε την εκεχειρία στη Γάζα αλλά κανείς δεν ξέρει αν ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει τελειώσει
Ο Αμερικανός Πρόεδρος οραματίζεται μία ριζικά μεταμορφωμένη Μέση Ανατολή, όπου οι ιστορικές έχθρες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Άραβες γείτονές του θα τερματιστούν οριστικά
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διεθνή Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα χαράς στην επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς – Ρίχτηκαν στις αγκαλιές των δικών τους
Η διαδικασία επιστροφής θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των λειψάνων που ανήκουν στους 28 νεκρούς ομήρους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν από τις φρικαλεότητες της ένοπλης παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης
Ο απελευθερωμένος Ισραηλινός όμηρος, Eitan Abraham Mor, που κρατούνταν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Γάζα, αγκαλιάζει ξανά τα αγαπημένα του πρόσωπα
1