Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποτάνιν: Διατροφή – μαμούθ ζητά η πρώην του Ρώσου ολιγάρχη, φίλου του Πούτιν!

Ποτάνιν: Διατροφή – μαμούθ ζητά η πρώην του Ρώσου ολιγάρχη, φίλου του Πούτιν!
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν, Νατάλια, προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας. Η Νατάλια Ποτάνινα διεκδικεί το 1/3 της τεράστιας περιουσίας του πρώην συζύγου της.

Η πρώην κυρία Ποτάνιν ζητεί το 33% από τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια του Ρώσου κροίσου, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία αξίας 6,3 δισ., όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες “The Daily Telegraph” και “The Times”.

Η “Daily Telegraph” χαρακτηρίζει το διαζύγιο αυτό το “μεγαλύτερο διαζύγιο” απ’ όλες τις απόψεις στην ιστορία της βρετανικής δικαιοσύνης.

Η Νατάλια Ποτάνινα η οποία ζούσε στην Βρετανία τα τελευταία χρόνια, προτίθεται να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην χώρα αυτή παρότι το διαζύγιο εκδόθηκε στην Ρωσία.

Ποτάνιν: Συμπαίκτης του Πούτιν στο χόκεϊ!

Όπως λέει η ίδια, στην χώρα της δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, επειδή ο σύζυγός της θεωρείται “φίλος στο χόκεϊ” με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η εφημερίδα “The Times”.

Η Ποτάνινα έζησε με τον σύζυγό της 30 χρόνια και μαζί απόκτησαν τρία παιδιά, αλλά όπως ισχυρίζεται η ίδια, η αίτια του διαζυγίου είναι ότι ο σύζυγός της σύναψε σχέση με μία υπάλληλό του κατά 15 χρόνια νεότερή της.

Ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν βρίσκεται στην δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας. Είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Nornikel και θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα.

Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η προσφυγή της έχει θετική έκβαση, η Νατάλια Ποτάνινα θα πρέπει να λάβει το 1/3 της περιουσίας του Ρώσου ολιγάρχη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις