Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πούτιν: «Ανακάλυψε» ξαφνικά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «τραγωδία» που πρέπει να σταματήσει

Πούτιν: «Ανακάλυψε» ξαφνικά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «τραγωδία» που πρέπει να σταματήσει

Ως «αθώα περιστερά» για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιχείρησε να εμφανιστεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώπιον της Ομάδας των 20 (G20).

Ο Πούτιν – με εντολή του οποίου ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία – θέλησε να απαντήσει σε ηγέτες της G20, που στις ομιλίες τους δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδία», ανέφερε ο Πούτιν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες της G20 για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Και φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

Κι όμως, μόλις χθες, 21.11.2023, ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι η Μόσχα δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νυν ουκρανική κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία τη στρατιωτική εισβολή, για την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Επιπλέον, είναι η Ρωσία επί Βλαντιμίρ Πούτιν που – μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και τα εδάφη που κατέλαβε με τον πόλεμο στην Ουκρανία – ελέγχει σχεδόν το 1/5 της ουκρανικής επικράτειας, όπως αυτή αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο. Δηλώνοντας μάλιστα πως αυτά τα ουκρανικά εδάφη είναι πλέον τμήμα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει ορκιστεί να συνεχίζει τον πόλεμο μέχρι και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης να εγκαταλείψει την ουκρανική επικράτεια και οι δυτικοί σύμμαχοί του Κιέβου έχουν αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις