Κόσμος

Πούτιν: «Ανακάλυψε» ξαφνικά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «τραγωδία» που πρέπει να σταματήσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως «αθώα περιστερά» για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιχείρησε να εμφανιστεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώπιον της Ομάδας των 20 (G20).

Ο Πούτιν – με εντολή του οποίου ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία – θέλησε να απαντήσει σε ηγέτες της G20, που στις ομιλίες τους δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδία», ανέφερε ο Πούτιν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες της G20 για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Και φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

Κι όμως, μόλις χθες, 21.11.2023, ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι η Μόσχα δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νυν ουκρανική κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία τη στρατιωτική εισβολή, για την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Επιπλέον, είναι η Ρωσία επί Βλαντιμίρ Πούτιν που – μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και τα εδάφη που κατέλαβε με τον πόλεμο στην Ουκρανία – ελέγχει σχεδόν το 1/5 της ουκρανικής επικράτειας, όπως αυτή αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο. Δηλώνοντας μάλιστα πως αυτά τα ουκρανικά εδάφη είναι πλέον τμήμα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει ορκιστεί να συνεχίζει τον πόλεμο μέχρι και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης να εγκαταλείψει την ουκρανική επικράτεια και οι δυτικοί σύμμαχοί του Κιέβου έχουν αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ
Με Αλτσχάιμερ διαγνώστηκε ο ηρωικός πιλότος που προσυδάτωσε το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον και έσωσε 155 ζωές
Η πτήση 1549 της US Airways προσυδατώθηκε στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου 2009, αφού και οι δύο κινητήρες της έπαυσαν να λειτουργούν λόγω σύγκρουσης με ένα σμήνος χηνών
Sully' Sullenberger
Νύχτα κόλασης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Ιορδανία, Κουβέιτ και Μπαχρέιν – Ανελέητο σφυροκόπημα από τις ΗΠΑ
Το Ιράν προειδοποιεί πως τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να πλήξει ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες
U.S. Central Command